VIDEO: Ocenili najlepších motoristov. Pohár nad hlavu zdvihli aj naši jazdci

TRENČÍN/NITRA – Po poslednom podujatí Slovenskej sezóny automobilových športov sa najlepší z najlepších stretli pod Zoborom na tradičnom oceňovaní majstrov.

titulna foto 2400 x 1260 Ocenili najlepších motoristov. Zdroj: Ivan Zajac

Večer majstrov volantu každoročne organizuje Slovenská asociácia motoristického športu (SAMŠ). „Myslím si, že sme aj tento rok odjazdili veľa krásnych a napínavých pretekov. Som veľmi rád, že niektoré disciplíny majú comeback. Vymysleli sme niečo, čo môže vyhovovať jazdcom – predovšetkým hovorím o rely,“ povedal počas slávnostného motoristického večera prezident SAMŠ Dušan Koblišek.

Videoreportáž: 2023 Rally Dakar I Higlights I Kazarka team. Zdroj: Kazarka team

Bánovský región mal na prestížnom motoristickom podujatí roka zastúpenie v dvoch disciplínach.

Po výbornom výkone, ktorý zaknihovala na poslednom preteku 49. Garrett Rally Košice posádka Martin Koiš – Andrej Siska (FORD Fiesta Rally 4), kedy získali potrebný počet bodov, si zaslúžene prevzali ocenenie Majster Slovenska v triede 6. Vitrínu ocenení obohatili aj o pohár za 3. miesto v absolútnom poradí Majstrovstiev Slovenska Rally 2023.

Ďalšie významné ocenenie získala posádka Tatry puma v zložení pilot Radovan Kazarka, navigátor Josef Kalina a palubný mechanik Pavol Zachar, ktorí zavŕšili úspešné účinkovanie celkovým tretím miestom v populárnej celosvetovej súťaži na 45. ročníku Rally Dakar v kategórii kategórii Dakar Classic.

Medzi ocenenými nechýbala ani posádka vodiča druhej Tatry Roberta Kasáka, (Tomáš Kazarka, Jaroslav Kolar), ktorú ocenili za vzornú reprezentáciu na Rally Dakar 2023.

Kamión roudnickej stajne so slovenským pilotom Robertom Kasákom za volantom dosiahol v záverečnej etape 9. miesto, najlepšie na tohtoročnom Dakare. V celkovom poradí patrí jeho posádke 16. miesto.

Počas galavečera ocenili z tímu Kazarka aj víťazov pohárov a Majstrov SR 2023 v kategórii ESET MMSR v pretekoch automobilov do vrchu a v triede MX 5 cup – Tomáš Kazarka (1. miesto) a Marko Kazarka (3.).

Dvojnásobný účastník v kategórii Dakar Classic, zakladateľ tímu Radovan Kazarka pre Trenčiansky Štandard prezradil, že Tatra si razí cestu aj do druhej najväčšej rally-raid na svete – Marocco Desert Challenge.

„V najväčšom a najkrajšom africkom nájazde na cross-country v Maroku bude Slovensko reprezentovať nová posádka. Posádku Tatry bude tvoriť môj syn Tomáš (navigátor) spolu s pilotom Robertom Kasákom a mechanikom Alešom Janku,“ uzavrel Radovan Kazarka.